Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Οι μαμάδες κι ο μπαμπάς

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου (χωρίς μ μεταξύ του ω και του β). Ώρα 3:55 μ.μ

Ήμουν μόνη στο σπίτι το πρωί. Δεν είχαμε σχολείο σήμερα. Οι ανεπρόκοποι οι καθηγητές μας έκαναν απεργία. Δε τους έφτανε που χάσαμε τόσα μαθήματα και που δεν είχαμε τόσο καιρό βιβλία, τώρα που και βιβλία μας στείλανε, γαμώ το κερατό μου, και καταλήψεις σταματήσαμε, γαμώ το κερατο μου και μπήκαμε σε μια σειρά, αποφάσισαν αυτοί να μην κάνουν μάθημα.

Απο μια οπτική καλά κάνανε οι άνθρωποι αλλά θα το χαρώ πολύ αν δεν βρουν καφενέ ανοιχτό να αράξουν για καφέ και να απεργεί και ο καφετζής. Ξέρετε τι κατάρες ρίχνουμε για να αρρωσταίνουν οι δήθεν ξερόλες; Οι κατάρες δε πιάνουν πάντα εκτός από τη μάνα Coύλα που αρρωσταίνει για όλο τον εκπαιδευτικό σύλλογο μαζί. Καλύτερα όμως γιατί την έχω σπίτι περισσότερες ώρες και μου διαβάζει Αριστοτέλη. Είναι ο αγαπημένος της και ο σπασταρχίδης μου, αλλά τι να κάνω; Δυο μάνες έχω. Δε μπορώ να τις στεναχωρώ.

Το άλλο πρόβλημά μου είναι ο πατέρας μου ο Αμερικλάνος. Μου λείπει πολύ. Μου στέλνει βέβαια τα δωράκια μου όπως το νέο iphone που μας έσπασε τα νεύρα πέντε μέρες τώρα με δαύτο και νομίζει πως επειδή το έστειλε εγώ τώρα πρέπει να κάνω κωλοτούμπες. Στέλνει και αρκετά χρήματα αλλά εγώ θα ήθελα να τον βλέπω πιο συχνά. Τι να σου κάνει και το Skype? Φιλιά δε δίνεις από αυτό.

Η μάνα Koueen, σήμερα δε πήγε στη δουλειά. Σεργιάνιζε όλο το πρωί απο εδώ κι από εκεί και μόλις γύρισε σπίτι άρχισε να κάνει δουλειές και μας μαγείρεψε ρύζι με πουρέ. Είναι καλή νοικοκυρά και καλή μαγείρισσα τις Πέμπτες. Ευτυχώς κάτι θα φάμε και σήμερα. Αργότερα χάνεται στα βιβλία της κι αυτή και μου σπάει τα νεύρα γιατί εγώ θέλω να μιλάμε και να περνάμε ώρες μαζί γιατί είναι πιο cool από την μαμά Coula.

Και οι δυο διαβάζουν, αλλά η διαφορά τους είναι πως η μαμά Koueen δεν μου λέει τι διαβάζει, γιατί διαβάζει για τον εαυτό της, ενώ η μαμά Coula διαβάζει για τον εαυτό της αλλά μετά θέλει να μου λέει αναλυτικά τι διαβάζει για να τα μαθαίνω κι εγώ. Είμαι μικρή ακόμη μαμά! Δε μπορώ να κατανοήσω φιλοσοφία και ψυχολογία. Ασε με ήσυχη σε παρακαλώ.

Ε καλά ο μπαμπάς δε διαβάζει καθόλου! Αυτός είναι ο ωραίος της παρέας. Μόνο Χάλη Πότερ διαβάζει και πάλι δεν είναι ενοχλητικός. Κάνει έρευνα λέει με ποντίκια γι' αυτό δε μπορεί να έρθει στην Ελλάδα ακόμη. Αλλά αν με ρωτήσετε, νομίζω πως έχει κρυφή σχέση με μια Κινέζα. Δεν εξηγείται αλλιώς η πολύχρονη απουσία του.

Αυτά προς το παρόν. Σας αφήνω τώρα γιατί έχω διάβασμα και θέλω να δω και Μουτσινά στο Δέστε τους, κρυφά, γιατί οι μαμάδες μου κλείνουν τη τηλεόραση με μίσος.

16 σχόλια:

  1. Σπαζαρχίδη τον λέγαμε παλιά, ο απόγονός του το άλλαξε? χμ τι μαθαίνει κανείς.

    και γιατι δηλαδής η Βασιλομήτωρ δεν πήγε δουλειά? εεεεε? δεν κατάλαβα... τι παίζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πουρέ και ρύζι!!!γμ τους συνδυασμούς τους!! Θα μου το κατσιάσου το παιδί!!! Γιατί πουλάκι μου δεν ήρθες από τη Νονά να φας να καρδαμώσεις!!Όλο το βραδυ για σένα μαγείρευα...Αλλα οι ανεπρόκοπες ούτε να περάσουν να πάρουν το φαγητό έτοιμο!!!φαντάσου να τους πεις να μαγειρέψουν !! Έρχομαι πουλάκι έρχομαι...ας είναι θα το φας το βραδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βρε τι σοϊ οικογένεια ειστε σείς...?θα δείξει ευχομαι καλές αναρτήσεις..πολύ καλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καημένο μου,πού έμπλεξες;:)))
    Σκεφτομαι την αρχαιομαμά να σου μαθαινει "Ανδρα μοι έννεπε,μούσα," και φρίττω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρύζι με πουρέ, ε; Μόνο; Ό,τι τη βολεύει γράφει. Αυτά ήταν τα δύο συνοδευτικά για το μοσχαράκι που της είχα ετοιμάσει για να παίρνει σίδηρο το πουλάκι μου, αλλά δεν της αρέσει.

    Sweet cherry - Zouzouna, η Βασιλομήτωρ (χαχαχαχαχα) όντως δεν πήγε για δουλειά. Είναι Πέμπτη σήμερα...

    ElenaG, μη μας το μπουκώσεις το παιδί βραδιάτικα. Μη γίνει σαν τη μάνα της από τώρα, κρίμα είναι (εμένα τη μάνα της)

    homemade, και πού είσαι ακόμα!

    VAD, χεχεχεχε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μμμμμμμ, ωραία σε ταΐζουν εκεί πέρα! Αβιταμίνωση θα πάθεις χρυσό μου! Να έρχεσαι που και που καμιά επίσκεψη σε μένα να σου ετοιμάζω ότι τραβάει η όρεξή σου! Να λες στις μαμάδες: "Σήμερα θα πάω στη θεία Αθηνά για φαγητό" και να έρχεσαι.
    Τώρα στα δύσκολα. Κάνε την καρδιά σου πέτρα και άκου αυτό. Ε ναι λοιπόν, ο μπαμπάς σου έχει σχέση με μια Κινέζας. Αλλά δεν φταίει αυτός. Άμα οι μαμάδες όλο διαβάζουν τι να σου κάνει κι ο καημένος ο μπαμπάς. Κάτι η ξενιτειά, κάτι που χεσμένο τον έχουν οι μαμάδες, άνθρωπος είναι κι αυτός. Παρασύρθηκε. Αλλά μη σε προβληματίζει εσένα αυτό. Γιατί εσένα σ' αγαπάει ο μπαμπάς σου!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδί τους, μου επιτρέπεις να ρωτήσω την Βασιλομήτωρα.

    Γιατί κυρά μου, δεν πας δουλειά τις Πέφτες? ρεπάρεις?


    * παιδιά συντονίζετε καμια θείτσα, σα του λόγου μου, είστε πολύ γρήγοροι, δεν σας προλαβαίνω λεωωωωωω"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ζουζούνα μου, δεν το διαβάζετε με προσοχή το ημερολόγιο μου φαίνεται. Τις Πέμπτες είμαι καλή μαγείρισσα και νοικοκυρά. Δεν προλαβαίνω και καριέρα και σπίτι, αγαπητή. 1000 κομμάτια να γίνω;

    Θεία Αθηνά, σπόρια θα το ταΐσεις το παιδάκι; :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Koψομεσιάστικα στην υπόκλιση.
    είπα είμαι θείτσα
    κάτι θα μου ξεφύγει
    διαβάζω και διαγωνίως πολλάκις
    ένα ένα. Μουρχονται απανωτά


    ααα η καλή βασιλομήτωρ είναι δούλα και κυρά? μάϊστα
    τιρίμ τιρίμ, πάω για χαλάρωση καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΜΑΚΡΥΑ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ!
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΜΑΤΙΑΣΩ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΕΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αριστοτέλη η μία, ρύζι με πουρέ η άλλη, πάει θα μου το καταστρέψουν το παιδί. Έλα εδώ πουλάκι μου να σου διαβάζω χάρι πότερ όσο τρως ομελέτα με αυγά του κουτιού και πατάτες της σακούλας!

    (αν και -μεταξύ μας- ο συνδυασμός ρύζι με πουρέ τα σπάει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Nαι, αυτή τη συνταγή του"ρύζι με πουρέ" μπορείτε να μου την στείλετ πληζ. Πολύ μ ενδιαφέρει!!!
    Θα την ανεβάσω στα ζουζουνοκουζινίσματά μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Effie's...
    φιλιά πολλά στη Ζέτα! Δικιά μου είναι! Επιτέλους ηρθε η Παρασκευή και θα ξεκουραστω λιγο, αν δε με τρέχουν το ΣΚ σε μουσεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις οι μανάδες μου! Μπαμπαααα σώσε με!


    Ameriklanos,
    που εισαι ρε ντάντη; Στείλε κανένα χρήμα γιατί ξεμεινα και θελω να ψωνισω κατι παπουτσακια σένια!
    Ασε εχω ρεψει με αυτες τις μαμαδες που έχω! Ρυζι με πουρέ;; Αυτα ειναι συνοδευτικά και τα δυο! Η μαμα Koueen έφτιαξε και μοσχάρι, αλλά δε το τρώω το μοσχάρι! Τοσα χρόνια κι ακόμη να με μάθει! Σωσε με πα-τέραααααααααα(ςςςς)


    Κυρία Ζουζούνα,
    να έρθω να φάω καμία μέρα σπίτι σας;

    (C)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κυρία νονά Έλενα,
    τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, να με ρωτάτε τι θέλω για δώρο.
    Μη μου φέρνετε συνεχώς βιβλία και άλλες τέτοιες αηδίες!
    Ευχαριστώ πολύ!


    Κύριε homemade,
    Δεν είναι οικογένεια αυτή που έχω! Το σπίτι των τρελών έχω! Μερικές φορές εύχομαι να είχα γεννηθεί ορφανό!!!!


    Κύριε VAD,
    δε σας συμπαθώ λόγω επαγγέλματος..... Αν είστε πιο καλός από τη μαμά Coula τότε να έρθετε να μου κάνετε ιδιαίτερα, να γλιτώσω!


    Κυρία Αθηνά,
    σας θαυμάζω, αλλά κυρίως θαυμάζω εκείνη τη Μαρίνα της Ζέας ντε;
    Θα έρχομαι και σε σας για φαγητό και στη κυρία Ζουζουνα ανα με θέλετε! Επίσης θα ήθελα μια μερα να ερθω στην εκπομπη σας να κάνουμε μαζι!
    Με αγαπάει ο μπαμπάς μου; Κρατώ επιφυλάξεις! Αλλά κάνω και λίγη υπομονή να φτάσω 18 ετών και να πάω να σπουδάσω στην Αμερική μαζί του!


    (C)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πουλάκι μου, να έρχεσαι να τρως και να μου παραγγέλνεις τι θέλεις να φας.

    και να με λές Θείτσα Ζουζούνα, παρακαλώ!
    καληνύχτικο φιλάκι του παιδιού!


    απο τις θειάδες και τις νουνές,περιμένει να φάει το καημενάκι.
    η μια στας σέλας βέσπας η άλλη Μεγαλειωτάτη (με ω για νάχει βάρος), ο πατέρας στην άλλη άκρη.
    πουλάκι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πουλάκι μου, η μαμά φιλόλογος δεν τα βρίσκει με σενα,επειδή εμεις μόνο των αλλονών τα παιδιά μαθαινουμε γράμματα,τα δικά μας δε μας αντεχουνε και δεν τα αντεχουμε,όλη η υπομονή μας εξαντλειται στο σχολειό...
    -Ιδιαίτερα;Ασε,πουλάκι μου,θες να τον πεθάνεις το θείο Vad?Δε γεννηθήκαμε για να τρέχουμε απ'το πρωί ως το βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δε φτάνει που διαβάζεις κρυφά, έχεις και άποψη!