Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

28η Οκτωβρίου

Την ημέρα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ντύθηκα με τη στολή παρέλασης και ξεκινήσαμε νωρίς με τη μαμα Coula για να πάμε στο σημείο συνάντησης με τα παιδιά του σχολείου και τους υπόλοιπους καθηγητές. Σαν φτάσαμε, oi καθηγητές μας, μας ενημέρωσαν πως δεν θα πρέπει να γυρίσουμε να κοιτάξουμε τους επισήμους όταν η παραστάτης (μια ηλίθια που έχοχυμε μεγάλη κόντρα) θα σήκωνε το ξερό της. Τι σπαστικιά Θεέ μου κι αυτή; Νευρίασα κι εγώ και η μαμα Coula γιατί επιμέναμε πως εγώ ήμουν και πιο έξυπνη και πιο όμορφη απ' αυτήν.

Τελικά παρελάσαμε μετά από δυο ώρες από τη στιγμή που είχε οριστεί και με τους συμμαθητές αποφασίσαμε να τους γυρίσουμε το κώλο. Μόλις φτάσαμε μπροστά τους, κάναμε μεταβολή, κοιτάξαμε από την άλλη πλευρά κάναμε δυο βήματα σημειωτόν και μετά φύγαμε. Η μαμά Κoueen, τράβαγε μανιασμένα φωτογραφίες και βίντεο ενώ ο μπαμπάς Αμερικλάνος ήταν συνδεδεμένος στο Skype και περιμενε να με δει να παρελάζω και live. Είναι πολύ περήφανοι οι γονείς μου για το καμάρι τους.

Στο τέλος της παρέλασης πήγαμε για καφέ με τις μαμάδες και γελάσαμε πολύ γιατί η μία μαμά κατηγορούσε την άλλη που δεν έγινα παραστάτης. Συζητούσαν και για τη νέα Μαθηματικό μου. Η μαμά Koueen προσπαθούσε να πείσει την μαμα Coula πως είναι καλή στη δουλειά της και πως θα φέρει αποτέλεσμα, ενώ η μαμά Coula άρχισε να φωνάζει πως αυτά είναι πράγματα του Σατανά και δε μπορεί να εμπιστευτεί τη κόρη της στα χέρια μιας άγνωστης από το ίντερνετ. Μαλιστα τηλεφώνησαν επί τοπου στον πατέρα και η μαμα Coula τον έβριζε χαραμοφάη, ερευνητή του κώλου και ξιπασμένο, του έλεγε να έρθει να αναλάβει τις ευθύνες του και άλλα χαριτωμένα, ενώ η μαμα Koueen τον καθησύχαζε λέγοντας πως θα πείσει την Coula να δεχτούν την Μαθηματικό και να της έχει εμπιστοσύνη, ενώ ο μπαμπάς Αμερικλάνος ούρλιαζε από μέσα ότι ειναι και οι δυο τρελές και πως θα έρθει να πάρει το παιδί και δε θα το ξαναδουν ποτέ.

Δε ξέρω τι θα γίνει με αυτό το θέμα, αλλά η κυρία Παπαρόζα το Σαββατοκύριακο με πέθανε στο ιδιαίτερο. Αυτή νομίζει πως σε δυο μέρες θα γίνω Αινστάιν. Στην αρχή ήταν φιλική, αλλά σιγά σιγά μεταμορφώνεται σε πολύ αυστηρή και πολύ σοβαρή. Ούτε ένα ανέκδοτο δεν είπε. Τελικά σε μερικά θέματα έχει δίκιο η μαμα Coula. Αλλά από το να κάνω δήθεν μαθηματικά με τη μαμα Coula ή από το να με τρελαίνει με τις αοριστίες της η μαμά Koueen ή από το να μου εξηγεί ο μπαμπας Αμερικλάνος μέσω skype μιλώντας μισά Ελληνικά, μισά Κινέζικα και μισά αρουραιικά, καλύτερα θα ηθελα την κυρία Παπαρόζα.

Τα ξαναλέμε σύντομα.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Η νέα μου καθηγήτρια

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Αγαπημένο μου ημερολόγιο. Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη αλλά είμαι και ένα πτώμα όρθιο (καθιστό τέλος πάντων). Αφού για να καταλάβεις, από την υπερένταση δεν μπορώ να κοιμηθω και σηκώθηκα να σου γράψω μπας και χαλαρώσω λίγο και με πάρει επιτέλους ο Μορφέας.

Δυστυχώς, στο θέμα ύπνος έμοιασα του μπαμπάκα μου, κοιμάμαι δύσκολα και ξυπνάω ακόμα πιο δύσκολα! Δε λέω, καλός και χρυσός είναι ο μπαμπάκας μου, αλλά σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα θα ήθελα να μοιάζω της μαμαCούλας την οποία την παίρνει ο ύπνος πριν καν ακουμπήσει το μαξιλάρι/καναπέ/θέση στο μετρό/τραπέζι. Κάνει ένα κλικ και χάνει τις αισθήσεις της σου λέω! Η μαμαΚoueen είναι πιο φυσιολογική στον ύπνο. Ας είναι, ας υπάρχει και κάποιος φυσιολογικός σε αυτή την οικογένεια.

Σήμερα δεν θα σου μιλήσω για τον ψηλό ξανθό πρασινομάτη για να σου κρατήσω το ενδιαφέρον αμέιωτο. Θα ου μιλήσω για τη νέα καθηγήτρια μαθηματικών που μου έστειλε ο μπαμπάς μου.

Στο παρελθόν προσπάθησε η μαμαCούλα να μου κάνει μάθημα μαθηματικών, αλλά μπέρδευε τους μιγαδικούς με τον Αόριστο Β' και τα κάναμε σαλάτα. Μετά προσπάθησε η μαμαΚoueen να μου κάνει μάθημα, η οποία τα ξέρει μεν αλλά δεν έχει υπομονή να μου τα εξηγήσει! Και την καταλαβαίνω γιατί της τα είχανε κάνει τσουρέκια (τα ηπατοκύτταρα) στο γραφείο εκείνη τη μέρα. Προσπάθησε να μου κάνει και ο μπαμπΑμερικλάνος μάθημα μέσω skype αλλά αυτός έχει μπλέξει ελληνικά με αγγλικά και ξέχασε και αυτά που ήξερε. Οπότε μου έστειλε μια νέα κυρία που τη βρήκε στο ίντερνετ.

Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δεν την πολυσυμπάθησα γιατί μπήκε μέσα με νεύρα. Πιο πριν είχε κάνει μάθημα στο Γιαννάκη από απέναντι και απ'ότι κατάλαβα της έσπασε τα νεύρα. Μεταξύ μας, ούτε εγώ τον συμπαθώ. Όταν με ρώτησε πως με λένε και της είπα Couλeen Amerikλanidou, ξίνησε τα μούτρα της και αναρωτήθηκε τι σόι όνομα είναι αυτό. Μετά μου συστήθηκε όμως ως Σαλιάγκι Παπαρόζας και βάλαμε και οι δύο τα γέλια. Μιλάμε για πολύ γέλιο και νομίζω μου ξέφυγε και μια τόση δα μικρή πορδίτσα (μην το πεις στις μαμάδες μου αυτό, δεν είναι πρέπεον λένε)(αφού μου έφυγε, τι να κάνω)(ας μην με ταΐζανε ρύζι με πουρέ).

Το Σαλιάγκι μου έμαθε πολλά ωραία πράγματα, μου είπε και ανέκδοτα και γενικά έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Την συμπάθησε και η μαμαKoueen (η μαμαCούλα είχε πάει να ψωνίσει και δεν την πρόλαβε). Της έδωσε και από το κέικ που έφτιαξε, και καφεδάκι, και νεράκι, και απ'όλα. Είναι φιλόξενες οι μαμάδες μου εμένα.

Να σου πω ρε ημερολόγιο, σαν να νύσταξα. Όλη η κούραση της ημέρας επιτέλους μεταμορφώθηκε σε νύστα, ελπίζω μόνο να προλάβω να τελειώσω το κείμενο πριν με πάρει ο ύπνι;νςεφουγ937 &*Γ οα

υγ 7&Γ 8

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Το σουκού που πέρασε

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

Ουφ! Τι Σουκού κι αυτό! Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω, αν πρέπει να κλάψω, αν πρέπει να τσαντιστώ. Πού 'σαι ρε πατέρα όταν σε φάκιν χρειάζομαι; (ντάξει, δεν βρίζω, αλλά παιδί είμαι, παρασύρομαι!)

Την Παρασκευή το απόγευμα γυρνάει η μαμάKoueen σπίτι και πάει κατευθείαν και ξαπλώνει. Εγώ με τη μαμάCoula που είμαστε στο σαλόνι και διαβάζουμε αρχαία (λες και δεν είχα πιο ευχάριστο τρόπο να περάσω το παρασκευιάτικο απόγευμα, αμάν ρε μαμάCoula), κοιταζόμαστε και γνέφουμε η μία στην άλλη "τι έπαθε αυτή;" Μας έκανε εντύπωση γιατί συνήθως Παρασκευή απόγευμα είναι το καλύτερό της. Με πάει (με τις φίλες μου παρακαλώ) στο mall για ταινία και μετά για φαΐ (και μετά, αφού αφήσουμε τις φίλες μου, πάμε στο κέντρο για ποτό, αλλά αυτό δεν το λέμε στους άλλους δύο χιχιχιχιχι). Τέλος πάντων, μην τα πολυλογώ, είχε ανεβάσει πυρετό και ήταν μες στα νεύρα. Κι εγώ ήμουν μες στα νεύρα γιατί έχασα τη βόλτα μου στο mall και είχα και τη μαμάCoula από πάνω να μου λέει για το Σοφοκλή.

Αλλά το Σάββατο ήταν το κάτι άλλο! Πέρασα Τ - Ε - Λ - Ε - Ι - Α ! ! !
Οι μαμάδες μου επέτρεψαν να πάω βόλτα το πρωί που είχε τέλεια μέρα κι εγώ πήγα και αγόρασα μια φανταστική μπλούζα κι ένα απίστευτο τζην γιατί το βράδυ έκανε πάρτυ η φίλη μου η Μυρσέλλα (τώρα αυτό με ένα ή με δύο λ γράφεται; ούτε κείνη δεν ξέρει) και θα ήταν και ο Τέλης εκεί. Ναι, Ο Τέλης! Βέβαια στη μαμάCoula δεν είπα τίποτα γιατί θα έβαζε τις φωνές και θα μου έλεγε "Τέλης;;;;; Αριστοτέλη τον λένε! Τα έχουμε ισοπεδώσει όλα!" Τουλάχιστον είναι πολύ προοδευτικές οι μαμάδες μου και με αφήνουν να πάω σε πάρτυ ΚΑΙ να γυρίσω στις 12.

Που λες ημερολογιάκι μου, πήγα στης Μυρσέλας κατά τις 8:30, αλλά ο Τέλης άφαντος! Εννοείται ότι απογοητεύτηκα και ήμουν και μια Θεά, σκάσανε όλες τους! Κι εκεί που το πάρτυ δεν είχε κανένα ενδιαφέρον κι έπνιγα τον πόνο μου στην κοακόλα λάητ, ανοίγει η πόρτα και μπαίνει μέσα. Ψηλός, ξανθός, πράσινα μάτια (ναι, οκ, συνήθως οι μελαχρινοί μ' αρέσουν αλλά τι να κάνω τώρα, ο έρωτας είναι τυφλός και amor omnia vincit - μάνα φιλόλογος, μην τα ξαναλέμε). Πωωωω ρε μάγκα μου, ο τύπος τα 'σπαγε. Αααααχ, τα μάτια μου έκαναν καρδούλες, αλλά ακολούθησα τη συμβουλή της μαμάςKoueen να το παίζω αδιάφορη και έπιασε!

Δεν πέρασε ούτε ένα πεντάλεπτο και ενώ μιλούσα με το Γιούρι (Έλληνας είναι, το Γιούρι βγαίνει από το Γιουριπάιντες - Euripides, αλλά άντε πέστο κι αυτό στη μαμάCoula) και καλά για να ζηλέψει ο Τέλης, τσίμπησε το δόλωμα το ψάρι και ήρθε και μας διέκοψε!!! Χιχιχιχιχιχι. Και τι είχε κάνει; Είχε ζητήσει από το dj να παίξει το Party Rock και με πήρε να χορέψουμε και με σήκωνε στον αέρα και κάναμε φιγούρες και είχαν μαζευτεί όλοι γύρω μας σε κύκλο και μας κοίταγαν και χειροκροτούσαν και ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου ever!!! Όταν το είπα αυτό στη μαμάKoueen μου είπε ότι της θύμισε μια ταινία που είχε βγει πριν καν γεννηθεί και η ίδια το "Πυρετός το Σαββατόβραδο" και γελάγαμε γιατί ήταν Σαββατόβραδο κι εκείνη είχε πυρετό! αχαχαχαχχααα!

Ε, μετά βγήκα λίγο στο μπαλκόνι με τον Τέλη να πάρουμε αέρα, αλλά δεν μείναμε καθόλου μόνοι μας γιατί εκείνη η βλαμμένη η Νταϊάνα τον γουστάρει κι αυτή και δεν μας άφησε καθόλου! Αλλά δεν την μισώ, κατά βάθος είναι δυστυχισμένη γιατί ο Τέλης θέλει εμένα, αμέ! Απλώς θα ήθελα να ήταν εδώ ο πατέρας να μου πει δυο - τρία πράγματα για τ' αγόρια γιατί κι εκείνος αγόρι είναι και ξέρει καλύτερα. Όχι ότι οι μαμάδες μου δεν ξέρουν - αλίμονο! - αλλά δεν είναι το ίδιο.

Σήμερα το πρωί ξύπνησα με ένα χαμόγελο μέχρι τ' αφτιά και έμεινα ξάπλα γιατί δεν ήθελα να μου το χαλάσει κανείς και τίποτα. Η μαμάCoula έλειπε, οπότε μπορούσα να σηκωθώ να διαβάσω λίγο αργότερα και η μαμάKoueen θα ήθελε να της φτιάξω τσάι και δεν είχα καμία όρεξη να κάνω τη νοσοκόμα έτσι ευτυχισμένη που ήμουν.

Θα τον δω αύριο στα αγγλικά πάλι! Τώρα όμως πάω για ύπνο γιατί δεν θα σηκώνομαι το πρωί και θα την χάσω την πρώτη ώρα! Καληνύχτα ημερολόγιο!

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Οι μαμάδες κι ο μπαμπάς

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου (χωρίς μ μεταξύ του ω και του β). Ώρα 3:55 μ.μ

Ήμουν μόνη στο σπίτι το πρωί. Δεν είχαμε σχολείο σήμερα. Οι ανεπρόκοποι οι καθηγητές μας έκαναν απεργία. Δε τους έφτανε που χάσαμε τόσα μαθήματα και που δεν είχαμε τόσο καιρό βιβλία, τώρα που και βιβλία μας στείλανε, γαμώ το κερατό μου, και καταλήψεις σταματήσαμε, γαμώ το κερατο μου και μπήκαμε σε μια σειρά, αποφάσισαν αυτοί να μην κάνουν μάθημα.

Απο μια οπτική καλά κάνανε οι άνθρωποι αλλά θα το χαρώ πολύ αν δεν βρουν καφενέ ανοιχτό να αράξουν για καφέ και να απεργεί και ο καφετζής. Ξέρετε τι κατάρες ρίχνουμε για να αρρωσταίνουν οι δήθεν ξερόλες; Οι κατάρες δε πιάνουν πάντα εκτός από τη μάνα Coύλα που αρρωσταίνει για όλο τον εκπαιδευτικό σύλλογο μαζί. Καλύτερα όμως γιατί την έχω σπίτι περισσότερες ώρες και μου διαβάζει Αριστοτέλη. Είναι ο αγαπημένος της και ο σπασταρχίδης μου, αλλά τι να κάνω; Δυο μάνες έχω. Δε μπορώ να τις στεναχωρώ.

Το άλλο πρόβλημά μου είναι ο πατέρας μου ο Αμερικλάνος. Μου λείπει πολύ. Μου στέλνει βέβαια τα δωράκια μου όπως το νέο iphone που μας έσπασε τα νεύρα πέντε μέρες τώρα με δαύτο και νομίζει πως επειδή το έστειλε εγώ τώρα πρέπει να κάνω κωλοτούμπες. Στέλνει και αρκετά χρήματα αλλά εγώ θα ήθελα να τον βλέπω πιο συχνά. Τι να σου κάνει και το Skype? Φιλιά δε δίνεις από αυτό.

Η μάνα Koueen, σήμερα δε πήγε στη δουλειά. Σεργιάνιζε όλο το πρωί απο εδώ κι από εκεί και μόλις γύρισε σπίτι άρχισε να κάνει δουλειές και μας μαγείρεψε ρύζι με πουρέ. Είναι καλή νοικοκυρά και καλή μαγείρισσα τις Πέμπτες. Ευτυχώς κάτι θα φάμε και σήμερα. Αργότερα χάνεται στα βιβλία της κι αυτή και μου σπάει τα νεύρα γιατί εγώ θέλω να μιλάμε και να περνάμε ώρες μαζί γιατί είναι πιο cool από την μαμά Coula.

Και οι δυο διαβάζουν, αλλά η διαφορά τους είναι πως η μαμά Koueen δεν μου λέει τι διαβάζει, γιατί διαβάζει για τον εαυτό της, ενώ η μαμά Coula διαβάζει για τον εαυτό της αλλά μετά θέλει να μου λέει αναλυτικά τι διαβάζει για να τα μαθαίνω κι εγώ. Είμαι μικρή ακόμη μαμά! Δε μπορώ να κατανοήσω φιλοσοφία και ψυχολογία. Ασε με ήσυχη σε παρακαλώ.

Ε καλά ο μπαμπάς δε διαβάζει καθόλου! Αυτός είναι ο ωραίος της παρέας. Μόνο Χάλη Πότερ διαβάζει και πάλι δεν είναι ενοχλητικός. Κάνει έρευνα λέει με ποντίκια γι' αυτό δε μπορεί να έρθει στην Ελλάδα ακόμη. Αλλά αν με ρωτήσετε, νομίζω πως έχει κρυφή σχέση με μια Κινέζα. Δεν εξηγείται αλλιώς η πολύχρονη απουσία του.

Αυτά προς το παρόν. Σας αφήνω τώρα γιατί έχω διάβασμα και θέλω να δω και Μουτσινά στο Δέστε τους, κρυφά, γιατί οι μαμάδες μου κλείνουν τη τηλεόραση με μίσος.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Είμαι η Couλeen. Πώς να είμαι καλά;!;

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, 

Η μέρα που πέρασε ήταν Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 και στην πόλη μου η θερμοκρασία είναι 10 βαθμοί Κελσίου.

Κάπως έτσι δεν  πρέπει να αρχίσω; Δεν ξέρω πώς γράφουν ημερολόγιο, πρώτη φορά στη σύντομη - ομολογουμένως - ζωή μου το κάνω. Υποθέτω ότι όσοι κρατάνε ημερολόγιο γράφουν πώς τα πέρασαν τη συγκεκριμένη μέρα, τις σκέψεις τους και τέτοια. Δεν πρέπει να συστηθώ όμως πρώτα; Αλλά, να συστηθώ στον εαυτό μου; Κουλό δεν είναι;

Και πώς να μην είναι κουλό;;; Αφού το όνομά μου είναι Couλeen! Couleen Amerikλanidou. Έτσι με βγάλανε αυτές οι βλαμμένες οι μανάδες μου. Ναι, πληθυντικός. Δύο είναι. Η Coula και η Koueen. Α, ναι, έχω κι έναν πατέρα. Δεν τον πολυβλέπω όμως γιατί είναι μακριά. Εκεί πέρα στο U.S. of A., στο Κονέχτικατ. Κάνει Κονέ με Κινέζους κι έχει Χτικ(ι)άσει. Πάρε και κατάλαβε τι σόι (κυριολεκτικά) πράμα είμαι. Και, πάνω απ' όλα, τι αμαρτίες πληρώνω! Και τι γονίδια μεταφέρω...

Όλα τα κληρονόμησα! Ξανθιά και μελαχρινή, γατούλα και κάφρος, τσαντίλα και γλυκούλα, χιουμοράκι και ειρωνία, εξυπνάδα και οξυδέρκεια πφφφφ, πώς να την παλέψω με όοολα αυτά;;; Και είμαι μόλις 15 χρονών πιπίνι! Δηλαδή πόσο πιο παράλογη μπορεί να είναι η ζωή μου;



Έτσι λοιπόν, αποφάσισα να αρχίσω να γράφω ημερολόγιο, όπως κάνουν και οι γονείς, αυτή η καρπουζί με την κορώνα, η άλλη που ξέρει από βέσπα και ο μπαρμπα-Σαμ με τα δολλάρια.

Ώρες ώρες απορώ πώς ταίριαξαν και κάνανε και παιδί. Και το ταλαιπωρούν έτσι. Αλλά θα τους δείξω εγώ! Τώρα που απέκτησα το μικρό μου ημερολόγιο, θα δούνε τι θα πάθουνε! χεχεχεχεχε...